• Anpassad service - Vår styrka!

Servicestyrkan investerar i hjärtstartare

Vid hjärtstopp räknas varje sekund, en hjärtstartare inom 180 sekunder ökar chansen att rädda liv.

I Sverige drabbas varje dag personer av hjärtstopp utanför sjukhus. Oftast kommer ambulansen fram för sent för att kunna göra något och endast ca 7% överlever ett hjärtstopp utanför sjukvården. Men med en hjärtstartare till hands ökar denna siffran till hela 70%!

För att skapa en ännu tryggare arbetsmiljö har vi börjat utrusta några av våra bilar med en hjärtstartare, vi har även utbildat vår personal i HLR (hjärt och lungräddning) och hur man använder en hjärtstartare. Vårt mål är att inte bara vi utan fler serviceföretag ska ta steget och skaffa en hjärtstartare till sina bilar.

 

 1. Tidigt larm
  Efter att du konstaterat att livstecken saknas, LARMA så fort du kan!
  Tala om vad som hänt och vilken hjälp som behövs.
 2. Tidig hjärt och lungräddning
  Starta HLR omedelbart! Med HLR hjälper du hjärtat att manuellt pumpa runt och syresätta blodet i kroppen och minskar på så vis risken för hjärnskador.
 3. Tidig defibrillering
  Har du en hjärtstartare tillgänglig, starta upp den och sätt på elektroder så snabbt som möjligt och följ instruktionerna som hjärtstartaren ger! Med en stöt från en hjärtstartare inom 3 min har man 75 % chans att överleva! Hjärtstartarens elchock ger hjärtat en chock som man vill ska skaka om hjärtat så att det börjar slå normalt igen.
 4. Vård efter hjärtstopp
  Det är viktigt att personen som drabbats av hjärtstopp snabbt får hjälp av kvalificerad sjukvårdspersonal och kommer till sjukhus för vidare läkemedelsbehandling och undersökningar.